اگر باتری ماشین ضعیف باشد چه می‌شود؟

۱۰ بازديد

اگر باتری ماشین ضعیف باشد چه می‌شود؟

 

آیا اگر باتری ماشین ضعیف باشد اتفاق خاصی می افتد؟ این سوال به احتمال زیاد برای خیلی از رانندگان پیش می آید. باتری ماشین چقدر اهمیت دارد؟‌آیا ماشین با باتری ضعیف نمی تواند کار خود را به خوبی انجام دهد؟

در این متن قرار است به این سوال که برای خیلی از رانندگان پیش می آید پاسخ دهیم که ابهامات رفع شود و بدانند که باتری ضعیف چه جور معضلاتی می‌ تواند برای ماشین و راننده ی ماشین به وجود بیاورد. علاوه بر آن، درباره ی کلیت باتری ماشین و کارکرد آن هم حرف می‌ زنیم.

 

باتری ماشین چیست؟

 

باتری خودرو را می‌ توان قلب خودرو تلقی کرد. همان طور که قلب شما برای ادامه‌ی حیات شما ضروری است، قلب ماشین هم برای کار کردن آن مهم و ضروری می‌باشد.

با این حساب، لازم است به آن توجه شود و هر هشداری که داد باید جدی بگیرید تا یک وقت وسط راه با یک باطری خاموش گیر نکنید.

 

باتری خودرو چکار می‌کند؟

 

باطری ماشین شما کارش این است که برق لازم برای بخش های مختلف را در خود ذخیره کند و این برق را بین اجزای مختلف ماشین تقسیم کند. پس می‌توان گفت، باطری ماشین باید الکتریسیته ی مورد نیاز خودروی شما را تامین کند.

  • تامین انرژی کافی برای روشن کردن ماشین
  • تامین الکتریسیته ای که چراغ های ماشین به آن نیاز دارند
  • تامین برقی که کولر و بخاری ماشین به آن نیاز دارند
  • تامین برق لازم برای سیستم پخش ماشین

 

تا این جا اهمیت باتری ماشین به شما گفته شد. پس می توان نتیجه گرفت که چنین وسیله ای با این حد از اهمیت اگر ناگهان خراب بشود یا درست کار نکند راننده را می تواند به دردسر بیاندازد.

 

باتری ضعیف و دردسر های آن:

 

تا به حال برای شما پیش آمده که یک جا گیر کنید و باتری ماشین تان هم خالی شده باشد؟‌ گیر افتادن در مکانی نا آشنا با ماشینی که باطری اش خوابیده اصلا تجربه ی شیرینی نیست اما ممکن است اکثر راننده ها با آن آشنا باشند.

مثلا ممکن است هوا سرد و برفی باشد و ناگهان باتری ماشین شما بخوابد. یا ممکن است کار ضروری ای داشته باشید و باید به موقع به مقصدتان برسید اما از قضا باتری ماشین شما خوابیده و شما در راه مانده اید.

این اتفاق ها نا خوشایند هستند، اما می‌ توان از وقوع آن ها جلوگیری کرد. فقط کافی است که به یک سری نکات و هشدارهایی که خود ماشین بهتان می‌ دهد توجه کنید تا در راه نمانید.

 

از کجا متوجه شویم که باتری ماشین ضعیف شده است:

 

  • راحت استارت نمی خورد
  • چراغ های آمپر و همین طور رادیوی ماشین کار می کنند ولی ماشین روشن نمی شود
  • سر باتری هایش سولفاته شده اند
  • چراغ هشدار پشت آمپر روشن شده است
  • اتصالات مربوط به باتری ها ایراد دارد
  • باتری کهنه است
  • چراغ هایش روشن مانده اند
  • چند روز است ماشین استارت نخورده
  • چراغ های جلویی ماشین نور کم و ضعیف دارند

 

راحت استارت نمی خورد:

 

اگر دیدید که اتومبیل شما راحت استارت نمی خورد به این شک کنید که لابد باتری ضعیف شده.

پس سوییچ را بچرخانید. اگر صدای استارت کند بود این را بدانید که باید هرچه سریع تر باطری را تست کنید.

 

چراغ های آمپر و همین طور رادیوی ماشین کار می کنند ولی ماشین روشن نمی شود:

 

در این حالت می توان به این نتیجه رسید که باتری آن قدری جان داشته که انرژی لازم برای قطعات برقی خودروی شما را تامین کند اما جانش برای استارت زدن ماشین کافی نبوده. در چنین وضعی توصیه می شود از جامپر استارت استفاده کنید. این طوری، اگر دینام خودروی شما سالم بود می‌توانید توسط آن باطری را شارژ کرده و بعد هم ماشین را استارت بزنید.

 

سر باتری ها سولفاته شده اند:

 

متخصصان این حوزه می‌ گویند اگر خوردگی سر باتری ها یا همان سولفاته شدنش زیاد است، باتری و سر باتری مثبت را عوض کنید.

اما خب می‌ توانید باتری را تمیز کنید که ببینید عملکردش بهتر می شود یا نه.

به یاد داشته باشید که این تمیز کردن ها اگر هم اثر داشته باشد، کوتاه مدت است و مواد سولفاته دوباره به سر باتری ها حمله می کند. پس بهتر است برگردید سر همان کار اول و باتری و سر باتری مثبت خودروی تان را عوض کنید.

 

چراغ هشدار پشت آمپر روشن شده است:

 

پشت آمپر خودرو، یک چراغ است که شبیه باتری می باشد. این چراغ زمانی روشن می شود که باتری درست شارژ نشود یا ضعیف باشد. پس به خاطر داشته باشید که هشدارهای این چراغ کوچک را جدی بگیرید که اگر باتری مشکلی داشت به موقع به آن رسیدگی کنید.

 

اتصالات مربوط به باتری ها ایراد دارد:

 

شاید اتصالات باتری درست وصل نشده اند که باعث می شوند باتری ضعیف عمل کند یا خالی بشود.

اتصالات را چک کنید و اگر شل بودند آن ها را محکم کنید. اگر باز هم ایراد کار شما رفع نشد، شاید ایراد از جای دیگری باشد و لازم داشته باشید که خود باتری را تست کنید.

 

باتری کهنه است:

 

باتری ها به طور متوسط سه سال عمر می کنند. اگر که زمان زیادی از تعویض باتری ماشین شما گذشته، احتمال دارد ایراد از آن باشد.

عوامل زیادی هستند که باعث کاهش عمر مفید باتری شما می شوند و باید حواستان باشد که آن ها هم می توانند باعث ضعیف شدن باتری شما شوند. مثل: دمای شدید سرد یا گرم، تکان های شدید، شارژ و دشارژ شدن های پی در پی.

پس اگر از این اتفاقات برای ماشینتان زیاد می‌افتد، بدانید که ضعیف شدن باتری امری حتمی خواهد بود.

 

چراغ های خودرو روشن مانده اند:

 

 گاهی پیش می آید که راننده فراموش می کند بعد از خاموش کردن موتور، لوازم برقی ماشین را هم خاموش کند و همین امر به تنهایی می تواند جان باطری را به خطر بیاندازد.

در چنین شرایطی، باتری را شارژ کنید. اگر این شارژ مجدد افاقه نکرد و باتری دوباره خالی شد پس باید آن را عوض کنید.

اگر نیازمند تعویض باتری ماشین خود بودید، می توانید از اینجا کمک بگیرید.

 

چند روز است ماشین استارت نخورده:

 

این مسئله برای همه پیش می آید. اگر چند روز در سفر باشید یا بیمار باشید و از ماشینتان استفاده نکنید، می‌بینید که ماشین روشن نمی‌شود. پس اگر باتری ماشین شما بعد از چند روز شارژ نشود، خالی شده و باید به فکر تعویض آن بیوفتید.

توصیه می‌شود اگر هم نمی توانید به دلایلی خودروتان را از خانه خارج کنید، دو سه بار در هفته آن را روشن کرده و حدود ربع ساعت الی بیست دقیقه روشن بگذارید تا باتری شارژ شود.

 

چراغ های جلویی ماشین نور کم و ضعیف دارند:

 

اگر باتری شما موردی داشته باشد نمی‌تواند برق کافی برای تامین روشنایی چراغ ها را تامین کند. پس اگر چنین موردی برایتان پیش آمد باتری را چک کنید چراکه اگر ضعیف باشد باعث خسارت های جبران ناپذیری می شود.

حالا اگر نیاز به خرید باتری ماشین پیدا کردید، فراموش کنید که به این لینک سر بزنید.

چطور تایر ماشین را عوض کنیم؟ (آموزش تصویری)

با اینکه عوض کردن تایر کار چندان پیچیده ای نیست، اما برای اینکه این کار را به شیوه ای امن و موثر انجام بدهید چند نکته وجود دارد که باید بداند. ما اینجا یک آموزش تصویری گام به گام برای روش تعویض تایر با ترفندهای پنج دقیقه ای در اختیارتان می گذاریم.

۱- مکانی امن برای توقف اتومبیل در کنار جاده پیدا کنید

همیشه ایمنی را راس اولویت های خودتان قرار بدهید، نه اینکه برنامه های زمانی یا تایر ماشین تان برای تان مهم ترین مسئله باشد. به جای آنکه در کنار بزرگراه یا خیابانی شلوغ و پر رفت و آمد که مکان هایی بسیار خطرناک هستند، توقف کنید باید همچنان به رانندگی ادامه بدهید، حتی اگر تایر ماشین پنچر شده باشد. کارشناسان پیشنهاد می کنند که تا زمانی که نقطه ای مناسب در یک خیابان فرعی، یک شانه عریض، پارکینگ، یا یک جاده بلند و مستقیم و در صورت امکان، پهن پیدا کنید تا اتومبیل را پارک کنید، بهتر است سرعت تان را حدود 32 کیلومتر در ساعت کاهش بدهید.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.